Alkalize Kakao Çeşitleri

Alkalize Kakao

Alkali Kakao tozu, genel bir kural olarak, kakao tozunun doğal asitliğini düşüren, daha hafif ve pürüzsüz, normal kakaodan daha az acı veren bir kakao çeşididir. İmesta Food olarak; alkalize kakaoyu büyük bir titizlikle üretmekteyiz. Alkalize kakao, potasyum gibi bir alkali çözeltiyle işlemden geçer. Asiditeyi nötralize eden ve sert aromayı yumuşatan bir kakaodur. Dutched Kakao şeklinde de bilinmektedir.

İ8 Alkalize Kakao Tozu

Yağ %10-12
Nem %5 maks.
İncelik %99,5+/-0,3
Ph 7,0+/-0,3
Kabuk İçeriği maks. %1,75
Toplam Plaka Sayısı 5000
E. Coli Negatif
Salmonella Negatif
Küf 100gm/maks.
Maya 100/gm maks.
Renk Kırmızımsı Kahverengi
Tat Özgün

İ9 Alkalize Kakao Tozu

i9
Yağ %10-12
Nem %5 maks.
İncelik %99,5+/-0,3
Ph 7,8 + / -0,3%
Kabuk İçeriği maks. %1,75
Toplam Plaka Sayısı 5000
E. Coli Olumsuz
Salmonella Olumsuz
Küf Olumsuz
Maya Olumsuz
Renk Koyu Kahve
Tat Özgün
Aflatoksin B1 <2
Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) <4
Toplam Bakteri Olumsuz

İ10 Alkalize Kakao Tozu

Yağ%10-12
Nem%5 maks.
İncelik%99,5+/-0,3
Ph7.5+/-0.3
Kabuk İçeriğimaks. %1,75
Toplam Plaka Sayısı5000
E. ColiNegatif
SalmonellaNegatif
Küf100gm/maks.
Maya100/gm maks.
RenkKoyu Kahverengi
TatÖzgün

İ12 Alkalize Kakao Tozu

i12
Yağ%10-12
Nem%5 maks.
İncelik%99,5+/-0,3
Ph8.5 +
/ -0.3%
Kabuk İçeriğimaks. %1,75
Toplam Plaka Sayısı5000
E. ColiOlumsuz
SalmonellaOlumsuz
Küfmaks 50
Mayamaks 50
RenkKoyu Kahve
TatÖzgün

MS10 Alkalize Kakao Tozu

Yağ%18-20
Nem%4,5 maks.
İncelik%99,5+/-0,3
Ph6.0+/-0.3
Kabuk İçeriğimaks. %1,75
Toplam Plaka Sayısı5000
E. ColiNegatif
SalmonellaNegatif
Küf100gm/maks.
Maya100/gm maks.
RenkSiyahımsı Kahverengi
TatÖzgün

Alkali kakao tozu, daha kırmızı tonlarla daha koyu bir renge sahiptir, kırmızımsı alt tonları vardır. Doğal kakaoya göre daha yumuşak bir tat içerir ve sıvılarla daha kolay karışır. PH’ı 7 ile 8 arasında, doğal kakaonun asidik PH’ı ise 5 civarındadır. Alkali kakao tozu, aroması, daha yumuşak olması ve daha kolay çözünebilmesinden dolayı birçok aşçı tarafından kek, bisküvi ve tatlı yapımında tercih edilmektedir. Sıvıları doğal kakao tozundan daha hızlı emdiği için diğer bileşenlerle karıştırılması daha kolaydır. Bunların yanı sıra güçlü bir kıvam alma yeteneğine sahiptir.

Alkali kakao potasyum karbonat ilavesiyle öne çıkar. Bu detay ise lezzetini daha pürüzsüz ve rengini daha kırmızımsı hale getirir. PH’ı 7 ile 8 arasındadır ve doğal kakaoya göre daha az asidiktir. Bu sebeple sıvılarla daha kolay karışarak sos, dolgu, tatlı ve içeceklerin hazırlanmasında daha iyi performans gösterir. Fermantasyon işlemi gerektiren tariflerde kullanılacak ise fermantasyonun gerçekleşmesi için asidik bir ortama ihtiyaç duyulacağından, kabartma tozu veya asitli meyve suları ile tarifin hazırlanması önemlidir. Alkali kakaonun renginin daha koyu, tadının ise daha yumuşak olmasının sebebi de doğal kakaodan farklı olarak alkalinin asitliğini ortadan kaldıran kimyasal bir işlemden geçmesidir.