Alkalize Kakao
Alkali Kakao tozu, genel bir kural olarak, kakao tozunun doğal asitliğini düşüren, daha hafif ve pürüzsüz, normal kakaodan daha az acı veren bir kakao çeşididir. İmesta Food olarak; alkalize kakaoyu büyük bir titizlikle üretmekteyiz. Alkalize kakao, potasyum gibi bir alkali çözeltiyle işlemden geçer. Asiditeyi nötralize eden ve sert aromayı yumuşatan bir kakaodur. Dutched Kakao şeklinde de bilinmektedir.
İ8 Alkalize Kakao Tozu

Yağ | %10-12 |
Nem | %5 maks. |
İncelik | %99,5+/-0,3 |
Ph | 7,0+/-0,3 |
Kabuk İçeriği | maks. %1,75 |
Toplam Plaka Sayısı | 5000 |
E. Coli | Negatif |
Salmonella | Negatif |
Küf | 100gm/maks. |
Maya | 100/gm maks. |
Renk | Kırmızımsı Kahverengi |
Tat | Özgün |
İ9 Alkalize Kakao Tozu

Yağ | %10-12 |
Nem | %5 maks. |
İncelik | %99,5+/-0,3 |
Ph | 7,8 + / -0,3% |
Kabuk İçeriği | maks. %1,75 |
Toplam Plaka Sayısı | 5000 |
E. Coli | Olumsuz |
Salmonella | Olumsuz |
Küf | Olumsuz |
Maya | Olumsuz |
Renk | Koyu Kahve |
Tat | Özgün |
Aflatoksin B1 | <2 |
Aflatoksin (B1+B2+G1+G2) | <4 |
Toplam Bakteri | Olumsuz |
İ10 Alkalize Kakao Tozu

Yağ | %10-12 |
Nem | %5 maks. |
İncelik | %99,5+/-0,3 |
Ph | 7.5+/-0.3 |
Kabuk İçeriği | maks. %1,75 |
Toplam Plaka Sayısı | 5000 |
E. Coli | Negatif |
Salmonella | Negatif |
Küf | 100gm/maks. |
Maya | 100/gm maks. |
Renk | Koyu Kahverengi |
Tat | Özgün |
İ12 Alkalize Kakao Tozu

Yağ | %10-12 |
Nem | %5 maks. |
İncelik | %99,5+/-0,3 |
Ph | 8.5 + / -0.3% |
Kabuk İçeriği | maks. %1,75 |
Toplam Plaka Sayısı | 5000 |
E. Coli | Olumsuz |
Salmonella | Olumsuz |
Küf | maks 50 |
Maya | maks 50 |
Renk | Koyu Kahve |
Tat | Özgün |
MS10 Alkalize Kakao Tozu

Yağ | %18-20 |
Nem | %4,5 maks. |
İncelik | %99,5+/-0,3 |
Ph | 6.0+/-0.3 |
Kabuk İçeriği | maks. %1,75 |
Toplam Plaka Sayısı | 5000 |
E. Coli | Negatif |
Salmonella | Negatif |
Küf | 100gm/maks. |
Maya | 100/gm maks. |
Renk | Siyahımsı Kahverengi |
Tat | Özgün |
Alkalize Kakao Nedir?
Alkali kakao tozu, daha kırmızı tonlarla daha koyu bir renge sahiptir, kırmızımsı alt tonları vardır. Doğal kakaoya göre daha yumuşak bir tat içerir ve sıvılarla daha kolay karışır. PH’ı 7 ile 8 arasında, doğal kakaonun asidik PH’ı ise 5 civarındadır. Alkali kakao tozu, aroması, daha yumuşak olması ve daha kolay çözünebilmesinden dolayı birçok aşçı tarafından kek, bisküvi ve tatlı yapımında tercih edilmektedir. Sıvıları doğal kakao tozundan daha hızlı emdiği için diğer bileşenlerle karıştırılması daha kolaydır. Bunların yanı sıra güçlü bir kıvam alma yeteneğine sahiptir.
Alkalize Kakaonun Farkı Nedir?
Alkali kakao potasyum karbonat ilavesiyle öne çıkar. Bu detay ise lezzetini daha pürüzsüz ve rengini daha kırmızımsı hale getirir. PH’ı 7 ile 8 arasındadır ve doğal kakaoya göre daha az asidiktir. Bu sebeple sıvılarla daha kolay karışarak sos, dolgu, tatlı ve içeceklerin hazırlanmasında daha iyi performans gösterir. Fermantasyon işlemi gerektiren tariflerde kullanılacak ise fermantasyonun gerçekleşmesi için asidik bir ortama ihtiyaç duyulacağından, kabartma tozu veya asitli meyve suları ile tarifin hazırlanması önemlidir. Alkali kakaonun renginin daha koyu, tadının ise daha yumuşak olmasının sebebi de doğal kakaodan farklı olarak alkalinin asitliğini ortadan kaldıran kimyasal bir işlemden geçmesidir.