Doğal Kakao
Kakao tozu, fermente edilmiş, kurutulmuş ve kavrulmuş kakaonun kuru ve katı halinin bir sonucudur. Kakao tozu, ilave yağ, şeker veya süt içermez. İki tür kakao vardır: doğal ve alkali. Natürel kakao olarak da bilinen ham kakao, kakao çekirdeklerinin doğal yöntemler kullanılarak kurutulması ve fermente edilmesi sonrasında herhangi bir kimyasal veya yüksek ışıl işleme tabi tutulmadan toz haline getirilmesi ile elde edilir. Ham kakaoda öne çıkan ayrıntı, herhangi bir alkali çözeltiye ihtiyaç duyulmadan imal edilmesidir.
İ4 Doğal Kakao Tozu

Yağ | %10-12 |
Nem | %5 maks. |
İncelik | %99,5+/-0,3 |
Ph | 5.7+/-0.3 |
Kabuk İçeriği | maks. %1,75 |
Toplam Plaka Sayısı | 5000 |
E. Coli | Negatif |
Salmonella | Negatif |
Küf | 100gm/maks. |
Maya | 100/gm maks. |
Renk | Açık Kahve |
Tat | Özgün |
İ6 Doğal Kakao Tozu

Yağ | %10-12 |
Nem | %5 maks. |
İncelik | %99,5+/-0,3 |
Ph | 5.7+/-0.3 |
Kabuk İçeriği | maks. %1,75 |
Toplam Plaka Sayısı | 5000 |
E. Coli | Negatif |
Salmonella | Negatif |
Küf | 100gm/maks. |
Maya | 100/gm maks. |
Renk | Açık Kahve |
Tat | Özgün |
Doğal Kakao Nedir?
Ham kakao, kakao ağacından gelir. Sıvıdan ayrıştırılıp, kakao tozunun elde edildiği kakao çekirdeklerinin öğütülmesinin sonucudur. Natürel kakao tozu, yağ kısmı (kakao yağı) içermemesiyle öne çıkar. İmesta Food Doğal Kakao Tozu, herhangi bir işlem görmemiş, doğal haliyle sunulan ve bu sebeple en belirgin, en güçlü ve hafif koyu kakao aromasına sahip kakao tozudur. İşlenmediği için pH’ın 5/6’sı civarında olan asitlik seviyesini korur. Bu da hamur işlerinde, kek yapımında kullanılması durumunda alkali bir bileşene ihtiyaç duyduğu anlamına gelir.
Doğal Kakaonun Farkı Nedir?
Doğal kakao tozu, ekstrakte edilmiş ve herhangi bir işleme tabi tutulmamış türdür. PH’ı 5 ile 6 arasındadır. Bu nedenle asidik bir bileşendir. Çok acı bir tada sahiptir ve ayrıca reaksiyona girmesi için bir baza, yani alkali bir elemente gereksinim duyar. Bundan dolayı, tariflerde kakao tozu kullanılırken, kabartma tozu gibi bir temel bileşen tercih etmek de gereklidir.
Doğal kakao tozu yüksek konsantrasyonda magnezyum ve flavonoid antioksidanlara sahiptir. B-kompleks vitaminleri barındırır. Magnezyum, demir, potasyum ve bakır gibi mineraller açısından zengindir. Ayrıca doğal kakao tozu serotonin, dopamin ve feniletilamin nörotransmitterlerinin kaynağıdır.